Portfolio

Ik schrijf over onder andere duurzaamheid, de voedselindustrie, media en taal. Hieronder een greep uit mijn (digitaal beschikbare) portfolio, gerangschikt naar medium. Klik op de titel of de afbeelding voor een overzicht van de betreffende artikelen.

Tegenlicht Meet Up

TegenlichtHet Amsterdamse Pakhuis de Zwijger organiseert al ruim drie jaar inspirerende bijeenkomsten naar aanleiding van uitzendingen van het tv-programma VPRO Tegenlicht. Voor deze Tegenlicht Meet Ups heb ik geblogd. De blogs verschenen op de (oude) website van Pakhuis de Zwijger.

Trouw

TrouwTijdens een stage bij dagblad Trouw in 2011 heb ik veel verschillende artikelen gepubliceerd, van korte nieuwsberichten tot reportages. Ik heb geschreven voor de redacties Buitenland en Duurzaamheid & Natuur.

Magazines

MagazinesVanuit mijn voormalige werk bij EMMA – Experts in Media en Maatschappij heb ik als redacteur meegewerkt aan verschillende (offline en online) magazines.

Luisterleven

LuisterlevenOp de blogsite Luisterleven blogde ik over opvallende gesprekken, van supermarktconversaties tot telefoontjes in de trein. Bloggen doe ik nog steeds, alleen staan op deze website – erikadejoode.nl vervangt luisterleven.com – ook artikelen die elders zijn verschenen. Zie ook de categorieën hieronder.

Geen woord Chinees bij

GeenwoordchineesbijDe blogsite geenwoordchineesbij.nl is een initiatief van EMMA – Experts in Media en Maatschappij, mijn vorige werkgever. Ik schreef er regelmatig een blog voor over taal, communicatie en jargon.

Volg de Verkiezingen

Volg de verkiezingenOok de website volgdeverkiezingen.nl was een initiatief van EMMA – Experts in Media en Maatschappij. In 2014 blogde ik er samen met collega’s over wat ons opviel in de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar.